Καλάθι ΚΑΛΑΘΙ

Το καλάθι μου

Η ιστορία

‘Ηταν καινοτομία της εποχής όταν το 1955 ο παππούς Δημήτρης Παντελεοντίδης άνοιξε ένα μικρό εμπορικό κατάστημα σιδήρου στην περιοχή Βαρδάρη στη Θεσσαλονίκη. Η καινοτομία συνεχίστηκε αρκετά χρόνια αργότερα με τη μετεγκατάσταση της επιχείρησης σε τρεις φορές μεγαλύτερο χώρο στην οδό Ταντάλου. Τότε, το 1973 μαζί με το εμπόριο ξεκινάει και η επεξεργασία λαμαρίνας με τα μηχανήματα της εποχής, υδραυλικά ψαλίδια και στραντζόπρεσσες. Το 1989 η εταιρεία μετονομάζεται σε Αφοι Παντελεοντίδη και ΣΙΑ Ο.Ε, περνάει στα χέρια του Ευγένιου Παντελεοντίδη και μεταφέρεται και πάλι σε νέες εγκαταστάσεις .
Η τελευταία μας στάση, γίνεται το 2001, στο Βιομηχανικό Πάρκο Ωραιόκαστρου, όπου βρισκόμαστε έως και σήμερα, σε μια έκταση 5400τ.μ. Ο εξοπλισμός εκσυγχρονίζεται και προστίθενται υποδομές για διαμόρφωση λαμαρίνας έως 6 μέτρα.
Ένα χρόνο αργότερα, εντάσσουμε στον μηχανικό μας εξοπλισμό, αποκλειστικά για τη Βόρεια Ελλάδα, υδραυλικό ψαλίδι και στράντζα 6 μέτρων και 350 τόνων και το 2006 το πρώτο CO2 Laser  κοπής, ισχύος 3kw, είναι γεγονός, για να ακολουθήσει 4 χρόνια μετά, το δεύτερο CO2 Laser  ισχύος 4kw.
Την ίδια χρονιά, το 2010, η ΠΑΝΜΕΤΑΛ βρίσκεται πλέον υπό τη διεύθυνση του εγγονού, Δημήτρη Παντελεοντίδη, έως και σήμερα και, αλλάζει ριζικά. Η επένδυση σε εξοπλισμό, η οργάνωση, η στοχοθέτηση, πάντα σε συμφωνία με την πολιτική ποιότητας, είναι πλέον η απόλυτη προτεραιότητά μας.
Έτσι, το 2016 το πρώτο Fiber Laser ισχύος 4kw  σε όλη την  Ελλάδα βρίσκεται στη διάθεση των πελατών μας, το 2017 η δεύτερη στράντζα 4 μέτρων και 320 τόνων και το 2019 η Τρίτη στράντζα 4 μέτρων, 230 τόνων και 5 αξόνων.  Η ανάπτυξη της δραστηριότητάς μας έχει πλέον ξεκινήσει και έχει περάσει ήδη τα γεωγραφικά σύνορα.
Σήμερα, οι φασόν κατασκευές είναι στην καθημερινότητά μας, οι επενδύσεις αγγίζουν το 1,5 εκατομμύριο ετησίως… και έχουμε συνέχεια. Η ιστορία εξακολουθεί να γράφεται.. με περισσότερο πάθος, γνώση και αφοσίωση.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. Μάθετε περισσότερα ή δείτε τις Ρυθμίσεις
Κατάλαβα!